Руските власти никога не са искали преговори за ситуацията в Украйна,

...
Руските власти никога не са искали преговори за ситуацията в Украйна,
Коментари Харесай

Лавров: Никога не сме искали преговори за ситуацията в Украйна, но винаги сме готови

Руските управляващи никога не са желали договаряния за обстановката в Украйна, а постоянно са заявявали, че са подготвени да договарят.

Това сподели в Москва съветският външен министър Сергей Лавров.

" Никога не сме желали договаряния, само че постоянно сме казвали, че в случай че някой има интерес от решение посредством договаряния, ние сме подготвени да го изслушаме ", сподели Лавров.

По сходен метод съветският външен министър приказва и за договарянията с Вашингтон.

" Попитахте за контактите сред Путин и Байдън. Няколко пъти сме казвали (...), че в никакъв случай не се отхвърляме от контакти ", сподели той на конференция в Москва в сряда.

Лавров обаче се съгласи, че сега няма смисъл да се разискват със Съединени американски щати въпроси, свързани със стратегическата непоклатимост, отвън подтекста на събитията в Украйна.

" Според мен е пределно ясно, че стратегическата непоклатимост - да я обсъждаме през днешния ден, пренебрегвайки всичко, което се случва в Украйна - е невъзможна ", сподели той на конференция в Москва.

Според министъра Западът, помагайки на Украйна, цели " да победи Русия на бойното поле или даже да я унищожи ".

Съединените щати и други украински съдружници нееднократно са заявявали, че не имат намерение да водят договаряния за разрешаване на обстановката в Украйна без присъединяване на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР